Senior

Vem har lärt oss mest om livet? Vem ger oss råd och hjälp när vi behöver det?

– Jo, de som levt ett långt liv och har samlat massor av erfarenheter. Det kan vara unga människor, men framför allt de som levt längst. Vad behöver man när man börjar bli trött i kroppen och skör på huden? Man behöver omvårdnad. Vi har försökt plocka ihop en samling som kan göra tillvaron lite mjukare och skönare. Ta hand om fötter och händer, smörj torr kropp och tvätta med milda produkter utan kemikalier. ”Go back to basic” och låt naturen ta hand om hud som varit med om hårt slitage genom åren.

”Back to basic”! Det kroppen mest känner igen är hudvård från naturen. Inget kan bli så milt och skonsamt mot huden men samtidigt effektivt som oljor och extrakt från växtriket. Sjukdomar, medicinering och miljöer man inte är van vid kan sätta kroppen i ett tillstånd med allergier, skörhet och torrhet som man måste vårda utifrån. Klåda i hårbotten och småsår som inte vill läka är obehagliga att leva med. Maria Åkerbergs produkter är fantastiska på att bygga upp huden vid problem. Kom in till butiken för rådgivning. Vi har massor av erfarenhet av vad man kan använda för att hjälpa.

Tänk på att hud mot hud skapar skavsår och svamp som kan vara olidligt att uthärda. Vi har plagg att använda närmast huden i mjukaste bomull som tål hård tvätt och slitage. Naturliga material som ull, silke och bambu är skonsamt och ger en skön känsla hela dagar och nätter. Praktiska plagg som halksockar, strumpor med lös resår eller BH för de som använder protesinlägg kan vi hjälpa till med.

Vi åker gärna ut till äldreboenden i Vara kommun med omnejd. Då packar vi vår mobila underklädesbutik med bekväma och praktiska underkläder och natt/mys-kläder och installerar oss i en lämplig samlingssal på boendet/dagverksamheten i ett par timmar så man i lugn och ro kan titta på och prova det vi har med oss. Jobbar du eller har anhörig på ett boende.

Telefon: 0512-12224
Mail: info@minervavara.se

För tidsbokning och information