Maria Åkerberg

Hudvård

Tio anledningar att välja MARIA ÅKERBERG – Svensk hudvård

1. Djupgående näring för din hud – framtaget på ett rent och vetenskapligt sätt av specialister inom området
2. Naturliga ingredienser som huden lätt tar upp
3. Hög kvalitet till ett bra pris
4. Närproducerad hudvård som bidrar till en hållbar utveckling
5. Ger ett långvarigt resultat
6. Ekologiskt – högre näringsvärde
7. För att värna om vår miljö – både innehåll och förpackningar är miljövänliga
8. För din hälsa – huden tar upp allt du smörjer dig med och påverkar underliggande vävnad
9. Säljs av professionella terapeuter som även erbjuder individuella konsultationer
10. Endast ekologiskt och biologiskt innehåll som ger huden högkvalitativa växtextrakt, oljor och örter

Hudvårdsrutiner är ett måste om man vill ha en frisk hud. Dagliga hudvårdsrutiner är rengöring, ansiktsvatten, dag och nattkräm samt ögonkräm. Vill man jobba med ett specifikt hudproblem eller boosta huden extra så lägger man till behandlande serum och ansiktsolja. Utöver de dagliga rutinerna är det bra att, beroende av hudtyp, någon gång i veckan använda peeling och ansiktsmask.

MÅs hårvårdsprodukter är som alla andra produkter i sortimentet fria från silikoner och mineraloljor. Genom att undvika det i håret så håller sig hårbotten frisk och håret får bättre kvalité.
Här får du tips på en hårkur.

 • Tvätta håret med lämpligt hair&body schampo
 • Applicera Specials for Hair i hårbotten och massera några minuter.
 • Ta 2 matskedar Scalp Scrub Intensive. Peela hårbotten några minuter.
 • Applicera Hair Therapy och låt verka några minuter. Skölj med ljummet vatten.

Kroppsvård

Klicka här för att komma till produktsortimentet

Glöm inte att ha hudvårdsrutiner över hela kroppen. Peela bort gammal hud en gång i veckan. Den gången passar du även på att göra en inpackning med kroppsolja och Balm. Peeling ökar cellförnyelsen och gör huden fastare. Smörj kroppen varje dag med en kroppslotion så torkar huden inte ut. Vanligt vatten är oerhört uttorkande.

Smörj dina händer flera gånger om dagen. De utsätts hela tiden för uttorkning genom pappershantering, uttorkande tvålar och andra starka preparat. Gör en handkur som återställer hudens egna fettbarriär en gång i veckan.

 • Massera händer och nagelband med AHA jojoba peeling, skölj av.
 • Gör ett handbad med någon av MÅ Aroma Bath
 • Massera nagelband med Myrra Nail & Cuticle Oil och resten av handen med Hand Cream
 • Applicera rikligt med Face Mask Moist och ta på ett par bomullsvantar. Vila!

Kurbehandling

 • Tappa upp ett fotbad. Välj bland Foot Bath, Aroma Bath, Hair&Body Schampo eller Body&Massage Oil som ger mjukgörande bad.
 • Peela med Salt Scrub Energy med Havssalt eller Body Scrub med krossade Aprikoskärnor och Grapefruktolja avlägsnar döda hudceller. Massera fötterna mellan tårna och på nagelbanden.
 • Massera med Foot Cream, Shea Balm eller Foot Balm. Body & Massage Oil Energy känns skön för svullna fötter. Body & Massage Oil Cypress passar extra bra vid ytliga blodkärl.
 • Applicera Calming Gel som är svalkande på varma och svullna fötter, eller Face Mask Moist som tillför mycket fukt. Låt sitta tills produkten dragit in. Massera in överflödet och ta på ett par rena strumpor.

Baby & Barnprodukter

Klicka här för att komma till produktsortimentet

Eftersom barns organ, som ska ta hand om det de äter och vi applicerar på deras hud, inte är fullt utvecklade som hos en vuxens så är det viktigt att tänka på vad man använder på deras ömtåliga hud. Bebisens hud är skör och ska skötas försiktigt. Det är därför viktigt att använda milda produkter som är fria från parfymer, färgämnen och konserveringsmedel. De flesta barn föds med perfekt hud, men med tiden får många problem med bland annat torr hud och eksem. Produkter från MARIA ÅKERBERG innehåller enbart naturliga ingredienser som är skonsamma mot bebisen. De används för den dagliga babyvården och ger möjlighet att bibehålla huden i gott skick. Mammans hud behöver också särskild vård, både under och efter graviditeten. Unna hela familjen produkter från MARIA ÅKERBERG som alla är utan mineralolja och siliconer.

Alla produkter i Maria Åkerbergs sortiment kan användas av både kvinnor och män. Eftersom dofterna i produkterna inte är syntetiskt framställda utan baseras på de eteriska oljorna som produkten innehåller så finns inga så kallade herr eller dam dofter. Allt luktar rent och fräscht! Många produkter i sortimentet har flera fiffiga funktioner som kan avgöra vad produkten kan användas till. Till exempel jojobaoljan som är perfekt som en aftershave produkt eftersom den är lugnande och antiseptisk. Specials For Hair kan med fördel användas till ett välansat skägg. Kom in till oss i butiken så berättar vi om fler produkter som är extra bra att ha hemma i badrumsskåpet hos en man.

HemmaSPA-produkter

Klicka här för att komma till produktsortimentet

Man behöver inte alltid gå till salong för att unna sig SPAbehandlingar. Förse dig med härliga produkter ur sortimentet som ger lite extra lyxig känsla. Till exempel produkter från Beautiful, White Chocolate eller Energy-serien. Lavendel som är avslappnande finns i massage olja, Aroma Bath och bodylotion. Tänd ljus, stäng dörren, sätt på ljuv musik och ge din kropp kärlek med massor av lyxiga produkter. Kom in till oss så hjälper vi dig att plocka i hop ditt SPA-paket.

Makeup från MARIA ÅKERBERG är en förlängning av hudvården. Du får en fin yta samtidigt som de vackra färgerna vårdar och skyddar mot de dagliga påfrestningar huden utsätts för. I all makeup används närande ingredienser som är bra för huden så som mineraler (till exempel järnoxider, talc och titandioxid). MÅ-makeup används bland annat av Dramaten, Stadsteatern och TV4.

Så här använder du våra solprodukter:
Det effektivaste skyddet får du genom att applicera Sun Protecting Oil Spf 15 över hela kroppen för att sedan komplettera på de mest utsatta partierna med Sun Lotion Spf 20.
När huden blir lite vit är det maximalt skydd.
En olja går ju inte att applicera tjockt och ger därför inte så hög solfaktor som en creme kan ge.
Tänk på att Titandioxiden lätt skavs bort av kläder.
Varning:
Om du applicerar för lite solskyddsmedel får du mycket sämre skydd. Låt torka innan du klär dig. Appliceras flera gånger per dag och alltid efter bad. Undvik middagssolen. Utsätt inte små barn för direkt solljus. Överdriven solning kan orsaka skador.
I alla våra solprodukter har vi valt att använda Titandioxid som enda naturliga solfilter. Titandioxid är ett vanligt förekommande ämne, som finns på till exempel tuggummin. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Titandioxiden går inte in i kroppen.
Titandioxiden döljer inte hudens varningssignaler. Huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål.
Det bästa ämnet att använda som naturligt solfilter i solprodukter är Titandioxid och det har vi använt sedan 1996. Det är det ämne som fortsatt rekommenderas av hudläkare och kan också användas till barn.
MARIA ÅKERBERG använder inte kemiska/syntetiska solfilter eftersom dessa tas upp av huden och återfinns i levern och bröstmjölk. Flera av dem skadar också huden och vad är då nyttan av att de skyddar mot solen?
Många solskyddsprodukter innehåller kemiska filter. Dessa kemiska filter kan tränga in och lagras, både i oss och i naturen.
Tänk på att skydda barnen med solskydd med Titandioxid samt kläder.
Vårt skydd är inte fullt utvecklat i unga år. Solprodukter från MARIA ÅKERBERG passar extra bra till de små! Barn under tre år bör inte vistas i solen.
Vi använder inte Titandioxid i nanostorlek i våra solskyddsprodukter!

Telefon: 0512-12224
Mail: info@minervavara.se

För tidsbokning och information